1. poi 3 kneuterdijk

Naar de route

ROUTE

Achter het zo klein ogende paleis Kneuterdijk strekte zich een enorme gebied uit met tal van gebouwen en een enorme tuin. Eerst was het paleis het onderkomen van de steenrijke, machtige familie Van Wassenaer van Obdam. Unico Wilhelm van Wassenaer was een briljante maar door zijn afkomst mysterieuze componist. In 1816 kwam het paleis in handen van de Oranje’s. Koning Willem II breidde het aanzienlijk uit. Het was toen soms ook een echt museum, want de koning liet het volk meegenieten van zijn zeer bijzondere en waardevolle kunstverzameling.

Hier komt u meer te weten over Paleis Kneuterdijk. Over de componist Van Wassenaar van Obdam en zijn familie, over Willem II en zijn vrouw Anna Paulowna en hier ziet u ook enkele hoogtepunten van de prachtige collectie schilderijen die koning Willem II bezat. U kunt ook in het paleis gluren en de pracht en praal van de Gothische en andere zalen bewonderen.

Paleis Kneuterdijk is een onderdeel van de tours “Vorstelijk en adellijk leven, buitenplaatsen in en om groen Den Haag”, waarin vele andere buitenplaatsen en hun bewoners worden belicht en van de tour “Koninklijk Den Haag”. Klik op de links hieronder om die tours te volgen en andere plekken te bezoeken.