kopie hoofdscreen

Naar de route

ROUTE

De route

De start is bij het Haags Historisch Museum. Ook kan je bij het Huygensmuseum Hofwijck, kasteel Duivenvoorde of een ander punt beginnen, bijvoorbeeld een station. De route is verdeeld in vier deelroutes: a. Open en rond het Voorhout; b. De landgoederen van Wassenaar; c. Het buitenplaatsenlandschap van Voorschoten d. Buitens aan de Vliet (buitenplaatsen bij Voorburg en Rijswijk)

Centraal staat het gebied rondom het Lange Voorhout: een van de grootste, mooiste en statigste pleinen van Europa, en uitloper van het Haagse Bos.
Met je smartphone kan je naar binnen gluren. Wat is er achter de gevels nog van dat vorstelijk en adellijk leven te zien?

Met je smartphone reis je terug in de tijd. Hoe zag een huis of plek er vroeger uit?

Verscheidene markante historische personen treden voor het voetlicht. Boeiende en belangwekkende gebeurtenissen uit het verleden raken uit de vergetelheid.
De reis terug naar toen loopt via het netwerk van fietsknooppunten. Rondom het Haagse Voorhout (rondom fietsknooppunt 29) kan je het best wandelen, de rest gaat het best op de fiets. De route heeft een lengte van circa 60 kilometer. Je kan de route ook in etappes rijden.

Wil je meer weten? Lees en bekijk dan thuis via wifi de verdiepingslagen op de app. Of bezoek de musea op de route: Haags Historisch Museum, Kasteel Duivenvoorde en Huygensmuseum Hofwijck.

Een leuke herinnering of zonder smartphone op pad? Koop het boekje met prentbriefkaarten van de route. Te verkrijgen bij het Haags Historisch Museum en de andere musea langs de route.